Električar 024 Subotica

Električar Subotica!
Izrada i održavanje el. instalacije. Ugradnja i popravka svih vrste rasvete (halogena, neonska itd.), podnog električnog grejanja, kao i popravka aparata u domaćinstvu ( TA peć, šporet, veš mašina).
061/270-18-54

Kako očistiti veš mašinu od kamenca i od bakterije

Svi znamo da je naša voda puna kamenca. Najčešći uzrok kvara u veš mašinama je upravo kamenac. Kamenac se naslaže na mestima, koja su nama nevidljiva i nepristupačna, tako da nikad ne znamo koliko ga ima u našoj veš mašini. Najlakši način za njeno čišćenje je:



  1. Potrebno je: 3 litre sirćeta
  2. Neophodno je da je veš mašina prazna, dakle bez veša. Takođe i pregrada za prašak i omekšivač treba da budu prazne.
  3. Svo sirće sipati u pregrade za prašak i omekšivač.
  4. Uključiti mašinu na otkuvavanje odnosno na 95°.
  5. Pustiti mašinu da odradi ceo tok.
  6. Kad završi mašina, otvoriti vratanca koja se nalaze u dnu mašine i proveriti da li ima otpadaka. Otpaci se javljaju u vidu tankog sloja kamenca.
Rešite se bakterija iz veš-mašine!
Jedanput mesečno uključite praznu mašinu i umesto deterdženta dodajte šolju izbeljivača. To će je temeljno očistiti i uništiti bakterije koje se u njoj nalaze.

Uništite alergene!

Dugim stajanjem u mašini veš brzo poprima ustajali miris, a bakterije se veoma brzo šire jer im vlažna područja najviše odgovaraju. Zato bi opranu odeću trebalo izvaditi najkasnije 30 minuta nakon završetka pranja.

Takođe bi trebalo izbegavati i pranje veša u hladnoj vodi jer štetne bakterije na niskim temperaturama ne odumiru. Nikada ne prepunjavajte mašinu za veš jer prašak neće moći da prodre u sve tkanine.

Sušenje na suncu je najbolje jer će toplota najbolje uništiti preostale bakterije. Nakon pranja prebrišite mašinu i vrata držite otvorena dok se bubanj potpuno ne osuši jer se u vlažnoj unutrašnjosti lako razmnožava buđ koja može izazvati svrab očiju, teško disanje i alergijske reakcije. Iz istog razloga što češće luftirajte prostoriju u kojoj perete i sušite veš.

Ako imate osetljivu kožu ili patite od astme, birajte deterdžente bez mirisa i izbegavajte omekšivače jer imaju nadražujuća svojstva.

Izvori: Kakopedija / Kurir

Нема коментара:

Постави коментар