Električar 024 Subotica

Električar Subotica!
Izrada i održavanje el. instalacije. Ugradnja i popravka svih vrste rasvete (halogena, neonska itd.), podnog električnog grejanja, kao i popravka aparata u domaćinstvu ( TA peć, šporet, veš mašina).
061/270-18-54

Grejanje klima uređajima

Veliki broj sugrađana je još početkom jeseni, odlučio kako će se grejati ove zime, odnosno da li će koristiti drva, ugalj, gas ili struju kao energente. Za mnoge je osnovni kriterijum - šta najmanje košta.

Sve veći broj građana, kako bi uštedeo, ali i iskoristio dobre efekte grejanja, koristi klima uređaje. Njihova ekonomičnost u poređenju sa drugim uređajima i mala potrošnja struje, čine ih jednim od najisplativijih rešenja.



"Klima uređaji u proseku troše 1,2 kilovati struje, a daju 3,5 kWh toplotne energije, dok TA peći potroše onoliko struje koliko toplotne energije proizvedu. Uređaji najnovije generacije, kao što su Samsung inverter klime, mogu biti još bolji izbor jer troše oko 0,8-0,9 kilovati, a daju isti efekat toplote. Osim toga, ove klime mogu se koristiti za grejanje, a ne samo za dogrevanje prostorija. Njihov temperaturni opseg rada je između -15 (-20) i +50 stepeni, odnosno ova klima može da greje i kada je napolju -15 stepeni", kaže Dušan Milovanović, rukovodilac odeljenja robe široke potrošnje u kompaniji "Samsung Elektroniks".

Inverter klime su svakako najmanji potrošači struje i predstavljaju jedan od najjeftinijih izvora grejanja. Za razliku od običnih klima, Smart inverter omogućava da uz minimalnu potrošnju struje održavaju zadatu temperaturu u prostoriji. Kada je odabrana željena temperatura, kompresor će raditi maksimalnom brzinom kako bi u najkraćem roku postigao zadatu vrednost. Rezultat je 15 odsto brže hlađenje i 50 odsto brže grejanje.

Inverter tehnologija napravljena je tako da se rad motora prilagođava postignutoj temperaturi. Naime, inverter motor održava temperaturu kada detektuje temperaturnu razliku u prostoriji u odnosu na zadatu. To što se ne pali i ne gasi već uvek radi (za razliku od klasičnih klima koje rade punim kapacitetom), omogućava veliku uštedu energije.

Ukoliko do sada niste izveli računicu, ili mislite da je vreme da uradite novu, klima uređaji kao grejno telo svakako zaslužuju da uđu u razmatranje, ako ne i u najuži izbor kao opcija za grejanje, zbog velike uštede energije i male potrošnje struje.

( Izvor: Mondo.rs )

3 коментара:

  1. Dobar je tekst opsiran i moze svako da ga razume ..Zanima me koje klime preporucujete tj koje prizvodjace ? Sta je po vama najbolje na trzistu a da opet nije neka nebeska cena ? Hvala

    ОдговориИзбриши
  2. Ako već tako gledamo koliko para toliko muzike :D I to je baš tako kao što sam reko. Moj iskustvo govori da klima uređaji do 30.00 dinara nemaju razlike. Bude li to Midea, Siemens, Samsung, Vivax...
    Srce klima Uređaja je Kompresor. Na primer Neo klima uređaji koriste Toshiba kompresor kao što i Midea ili Samsung. Slobodno kupite Midea, Neo klime koje su jeftinije čak i za 10.000 dinara od Samsung-a, Siemens-a ili od LG-a!

    Moram i to dodati, da sam više puta popravljao LG, Samsung, itd marke nego Neo, Vivax ili Fuego....

    ОдговориИзбриши
  3. Tako sam i ja nekako mislio. Hvala na odgovoru :=)

    ОдговориИзбриши